Inspirationsföreläsningar

Klimakteriet, myter och sanningar

Föreläsning 60 minuter inkl. övningar och tips

När min dotter fyllde 15 år hamnade hon i värsta tonårsförvandlingen från en dag till en annan. Från mysig tjej till flickdjävul J själv hamnade jag i klimakteriet utan att riktigt fatta det.
Det började med att mitt element krånglade ( trodde jag) hade svårt att sova, oregelbundna blödningar, ont i fötterna, vallningar, viktuppgång, humörsvängningar…

10 år senare, på en resa till Bali fick jag en propp i benet, troligen en kombination mellan östrogen och tobak, min kropp rasade fullkomligt ihop. Från att träna 4-6 dagar i veckan till att jag inte ens kunde stå upp, oerhörd smarta i fötter, leder, knä, händer, fingrar och ett sjujäkla svängigt humör gjorde mig sjuk, både mentalt och fysiskt.

Här börjar min resa i en outforskad djungel i hur vi kvinnor har det under en massa år. Enligt min mening helt i onödan.

Ett år senare har jag knäckt koden, debatterat i radio, organiserat heldagar om klimakteriet, varit med i Klimakteriepodden, skrivit artiklar. Min kropp är frisk och fungerar bättre än på en himla massa år!

Jag bjuder in till en föreläsning med frågestund om hur vi kan må så mycket bättre under de år som kallas ”klimakteriet”
tips, fakta, skrönor, träning, litteratur varvas på ett lättsamt och avskalat sätt.

Hör av dig om du är intresserad
Helen, fd klimakteriekärring

CTA