Meditation är INTE prestation, Meditation är övning

  • Tacksamhet för det som ÄR
  • När du promenerar, låt blicken stiga, vad händer uppe vid hustaken
  • Titta personen du möter i ögonen och le – vad händer
  • Stanna och lyssna, vad hör du, fåglar, bilar, skratt, musik…
  • Ät en bit choklad sakta och njut, vad känner du i ditt sinne
  • Sätt dig på din favoritplats, stanna tanken och bara njut
    Min egen favorit meditationsplats

Det är mediation för oss moderna människor

Min egen favoritplats för meditation i Sverige

Inspirationsföreläsningar

Meditation för den moderna människan

Föreläsning 60 minuter inkl. övningar och meditationsmaterial

Mitt intresse för meditation startade i mitt flickrum i Mölndal för sisådär 40 års sedan. En bok skapade intresset ”Fall inte ner från Berget” av Shirley MacLaine om munkar som mediterade för att kunna somna när kylan var påtaglig i de Tibetanska bergen.
Intresset fortsatte sedan genom åren, resor i Sydostasien,  Indien, Indonesien mm
Det jag upplevt sista åren är att vi måste kunna implementera meditation i det moderna samhället. Mitt ibland dagistider, arbetsmöten, måsten, måste och åter andra måsten
Jag visar hur du enkelt kan skapa det lilla utrymme som ges för att få ner hjärnan i lugn.Jag talar och så om de medicinska effekter som bevistats, den forsknings evidens som finns. En kort historiks tillbakablick sen övar vi på korta meditationstekniker

Gör det enkelt – låt det vardagliga bli din meditation

Länk till power point, YouTube klipp kommer samt en mini handbok i meditation